ifj. Gál Tibor Borvacsora

ifj. Gál Tibor Borvacsora

ifj. Gál Tibor Borvacsora
2006 November
15
Wednesday 19:00

ifj. Gál Tibor Borvacsora

Eger és a magyar borkészítés egyik legismertebb szereplője, a Gál Tibor Pincészet mutatkozik be ezen ay esten, amelynek borai izgalmas menüsor megalkotására inspirálták Tancsik Gyula séfünket. Az est fényét emeli majd még Marjai Judit fotókiállítása, Karafiáth Orsolya felolvasása és a Polonyi-Csongrádi duó muzsikája. Az est moderátora: Tompa Imre borszakíró.

Az est kiemelten ajánlott bora: Gál Tibor Pinot Noir 2003

Ifj. Gál Tibor a borról:

"Mielőtt édesapám elkezdte a pinot noir telepítését, végigjárta a fél világot, hogy megtalálja az Egernek legmegfelelőbb fajtákat. Hosszas keresgélés után esett a választása a pinot noir-ra, amelybe aztán pillanatok alatt beleszeretett. A Franciaországból hozott klónok azóta is kitűnően érzik magukat "magyar Burgundia" dűlőin, nekünk pedig nem csak szakmai, de érzelmi szempontból is rendkívül fontos, hogy a szőlőterületeink csaknem felét adó pinot-telepítésekkel bebizonyítsuk: édesapám, Gál Tibor, jól döntött, amikor ezt a fajtát választotta."


A menüsor

Welcome falatok:
-Zsályás sonkahabbal töltött bouchet
/Gál Labirintos Egri Leányka 2005/

Leves:
-Fehér Burgundival ízesített tenger gyümölcsei leves
/Gál Pinot Blanc 2005

Meleg előétel:
-Libazsíron futtatott erdei gombás házi derelye
/Gál Chardonnay 2004

Főétel:
-Hosszan sütött marhacomb füstös ízű puliszkával és vajas gesztenyével
/Gál Pajados Egri Bikavér 2003/

Desszert:
-Búzás féle őrségi kecskesajtok
/Gál Pinot Noir 2003/

A borvacsora ára: 9800.- Ft,
mely az ételek mellett fajtánként egy pohár bort tartalmaz.

The venue