• Rock

A Tulpa egy misztikus lény, amely spirituális gyakorlat és intenzív koncentráció révén jön létre. A zenekar tagjai a közös alkotás során hívják életre kollektív lényüket a grunge és a pszichedelikus rock tengelyén. Tulpánk olyan emberekhez szól, akik igénylik a kiművelt, átgondolt, tudatosan letisztított, de alapvetően ösztönös zenét. Akik szeretnek és tudnak “utazni" zenehallgatás közben, függetlenül attól, hogy fókuszáltan szól-e, vagy a háttérben kíséri a hallgatót. 

A zenekar kezdete a gitáros Győri Atilla progresszív zenei útkeresésével indult, mely hamar kiegészült gyerekkori legjobb barátja, Jáger Zoli egyedi ritmikai világával. Ehhez csatlakozott később a vehemens és képzett Binges Zsolti bőgős tudása. 2023 novemberében Galambos Dorina érkezésével a Tulpa elérte a teljes felállást új szintre emelve ezzel a zenekar hangzását. 

2024 tavaszán publikálják az új szerzeményeiket live session formájában, nyáron pedig kiegészülve Szabó Dániel zeneakadémiai cimbalom tanárral egy akusztikus koncerttel is bővítik a zenei kínálatukat.


Esemény a facebookon

A helyszín